21 Nisan 2010 Çarşamba

Komşularla Sıfır Sorun (!)


Komşusuz 23 Nisan

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına bu yıl komşu ülke çocukları davet edilmedi.

TRT yönetiminin hazırladığı davetli ülke listesinde Yunanistan, Ermenistan, İran ve Suriye bulunmazken; İsrail’in olmaması da dikkat çekti. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Genel Kurul stresini çocuklarla atarken, bağımsızlığının 200. yılını kutlayan Meksika Başkan’a bir şişe tekila hediye etti.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle dünya çocuklarını Meclis’te kabul etti. 41 ülkeden çocukların yer aldığı kabulde bazı komşu ülkeler ile İsrail yoktu.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, bu ülkelerin neden gelmediği sorumuza, “Davetli olsalardı gelirlerdi. Biz her yıl farklı ülkeleri davet ediyoruz. Ancak KKTC, Azerbaycan, Irak listemizde her zaman var. Bunlar dışındaki ülkeleri değiştirerek çağırıyoruz” dedi. Davetli listesinde İsrail’in bulunmamasının ‘başka bir anlamı’ olmadığını belirten Şahin, TRT olarak İsrail ile ilişkilerinin son derece iyi olduğunu vurguladı. Finlandiya’nın volkanik patlama nedeniyle katılamadığı kutlamalarda Filistin de davetliydi. Şahin, "820 öğrenci 200 civarında grup lideri, 33 gazeteci, 30 tercüman ile 1100 civarında konuğumuz var" dedi.

Başkan Şahin, çocukları kabulünde kendi dillerinde ‘hoşgeldiniz’ dedi. Çocuklar, ülkelerine özgü hediyeler sunarken, Meksika, ünlü tekilasından bir şişeyi başkana hediye etti. Başkan Şahin, Kazaklar’ın kaftanını, Hindistan’ın Pagadi’sini; Ukrayna’nın çiçekli şapkasını giyerek moral buldu.

Kabulün ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, “Moral buldum. Çocuklardan aldığım enerjiyle oturumları daha rahat yönetebilirim” dedi. Milletvekillerinin Anayasa değişiklik teklifi mesaisinin uzunluğundan şikayet ettiklerinin anımsatılması üzerine ise çalışma saatlerine genel kurulun karar verdiğini, başkan olarak bu karara uymak zorunda olduğunu belirtti (Hürriyet).