10 Temmuz 2008 Perşembe

ARMAGEDDON ?


Batının Ortadoğu adını verdiği bölgede çok sıcak gelişmeler oluyor ve olmaya da devam edeceği gözüküyor. Görünüşte olaylar enerjiyi ele geçirmek ve gelişmekte olan Avrasya ekonomilerinin yollarını kesmek gibi gözüküyor. Acaba sadece bu kadar mı yoksa bunun da ötesinde çok daha karmaşık ve dinlerin de ön plana geldiği bir olaylar zinciri ile mi karşı karşıyayız?



Abd başkanı’nın 11 Eylül den sonra ilk yaptığı açıklama da bunun bir haçlı savaşı olacağı ve son günlerde yaptığı 3. dünya savaşı başlayabilir şeklindeki açıklamaları işin içinde çok daha derin hesaplar olduğunu gösteriyor.




Son üç tek tanrılı din’in mensuplarının köktencilerinin dini inançlarının ne olduğuna bakmakta yarar var. Yahudilerin köktencilerinin inancına göre Mesih gelmeden önce gerçekleşmesi gereken bazı olaylar var. Yahudilerin tüm dünyaya dağılması ki bunu gerçekleştirdiler, daha sonra Kudüs’te toplanmaları ki bunu da gerçekleştirdiler, şimdi sırada Süleyman mabedinin tekrar inşa edilmesi var ki en zorlandıkları konu bu. Çünkü eski mabedin bulunduğu yerde şu anda Mescidi Aksa ve Kubbe tül Sahra gibi İslam’ın iki önemli mabedi bulunuyor. Bu mabetleri ne yapıp edip yıkmaları gerekiyor. Ama bir saldırı ile yıkmayı göze alamıyorlar, çünkü bu durumda tüm İslam âleminin birleşmesine ve karşılarına çıkmasına sebep olacağını çok iyi biliyorlar. O yüzden son buldukları yöntem arkeolojik araştırmalar yutturmacısıyla buraları kazmak ve daha sonra da ufak bir depremle kendiliğinden yıkılmalarını sağlamak. Rte Londra’da Olmert’le ne konuştu? Maalesef bu tüm gözlerden kaçtı ve basın da bu konuyu gündeme hiç getirmedi nedense. Daha sonra hızla Süleyman mabedinin yapımına başlamak (bunun için her şey hazır taşlarına, tuğlalarına hatta temel taşına kadar) Sadece batı duvarı ayakta sağlam olarak günümüze kadar kalabilmiş olan eski mabedin gene aynı boyut ve ölçülerde aynı yerde yapılması gerekiyor. Ancak bu gerçekleştikten sonra Süleyman’ın soyundan bir kral ve büyücü olarak inandıkları Mesih gelebilir ve Armagedon savaşını yapabilir. Bu savaş nükleer bir savaş olacak ve Müslümanlarla (birçok kaynağa göre bu Müslümanların Türk’ler olduğu belirtiliyor) Yahudilerin savaşı olacak. Savaşın sonunda 144 000 Yahudi dışında herkes ölecek, ama Mesih zaten büyücü olduğu için ölen tüm Yahudileri önce Kudüs yakınından başlayarak tek tek diriltecek. Sonrada tüm dünyada sadece Yahudiler bin yıl yaşayacaklar.
Gelelim Neo-con ların Armagedon düşüncesine. Bunlarda Mesih inene kadar olan olayların aynı şekilde gerçekleşeceği inancındalar ama Yahudilerin Mesih’in geldiği andan itibaren düşünceleri değişiyor. Çünkü Yahudilerin Mesih dediği kişiye bunlar Deccal diyor ve o geldiğinde gerçek Mesih( İsa) yeryüzüne inecek, önce tüm Hıristiyanları cennete götürecek ve sonra ikinci defa gelip Armagedon savaşını gerçekleştirmek için Yahudilerin başına geçecek ve savaşı kazanacak, ama bu esnada da tüm Yahudileri Hıristiyan yapacak. Dolayısıyla hem cennette hem de dünyada sadece Hıristiyanlar bin yıl yaşayacaklar.



Herkesin olurda Müslümanların Armagedon senaryosu olmaz mı, bir senaryo var tabii. Hıristiyanların Mesih’i inmeden önce Deccal gelecek ama Deccal ile beraber Mehdi de gelecek. Mehdi Deccalı öldürecek ve Mesih’e (İsa) yardım ederek savaşa girecek. Savaş Yahudilerle Müslümanlar arasında olacak ve sonunda Müslümanlar galip gelecek. Ama bu arada her ne hikmetse İsa’da Müslüman olacak. (İsa yerine papa, mehdi yerine Fethullah Gülen ve Deccal yerine Atatürkçü düşünceyi koyarak okumanızı tavsiye ederim.)



Şimdi bu komplo teorilerinden sıyrılıp başka bir komplo teorisine geçelim. Eski uygarlıklardan Mayalar ve Sümerlerin zamanından günümüze kadar kalabilen bazı tabletlerin incelenmesi sonucunda eliptik yörüngeye sahip olan ve güneş etrafındaki her turunu 3661 yılda tamamlayan bir gezegenin varlığından söz ediliyor. Marduk yada Nibiru adı verilen bu gezegenin Maya yazıtlarına göre 2012 yılında dünyaya yakın geçeceği ve çok önemli doğa olaylarına sebep olacağı anlatılıyor. Hatta Mayalar 2012 yılını zamanın bitişi olarak gösteriyorlar. (Bununla ilgili daha fazla bilgi Burak Eldem’in Mardukla Randevu ya da Zecharia Sitchin’in kitabından edinilebilir.)



Bu Marduk konusu son zamanlarda İstanbul’da misyonerler tarafından sokaklarda dağıtılan bazı kitaplarda Marduk geliyor İsa Mesih’e sığının gibi insanların bilinçaltına sıkça işleniyor.



Bütün bu anlatılanlar komplo teorisi diye gülünüp geçilebilinir ya da sadece köktencilerin düşüncesidir ne olacak insanların çok azı bunlara inanır ne olabilir ki denilebilir. Ama unutulmaması gereken çok önemli bir konu var. Ne yazık ki azınlık da olsa bu insanlar şu an ülkelerinde iktidardalar.
ztc 'ye teşekkürler...

2 yorum:

Sarı Saltuk dedi ki...

İlginç ; fakat bunca mistik ve inançsal teolojik bilgi verilirken şeytan boş mu duruyor merak ettim... sanki eksik kalmış gibi ...

Adsız dedi ki...

Allah kolaylık versin. Bu şablon ile daha fazla özellik ekleyebilirsin. Yükleme adresi burası http://btemplates.com/2008/07/07/zonacerebral/

Örnek blog: www.turizmokulu.blogspot.com