11 Mart 2010 Perşembe

"İki Alt Başlık Arasındaki Tezatı Bulmaca..."





(Not: Karakterler sonradan koyultulmuştur.)



T.C. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı 2010/66 nolu iddianameden bir paragraf :


" Dosyanın içeriğinin incelenmesinde; "3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk ile ilgili değerlendirme, doç x" isimli dosyada aynen; "Erzincan ve civarındaki alevi köyleri özel olarak ilgilenmekte, bu köylerin ihtiyaçlarının giderilmesi için Ordunun imkanlarını kullanmaktadır. Yaptığı yardımlar nedeniyle alevi köyleri ve^ dedeler tarafından sevilmekte, dedeler tarafından kendisine takdir beratları verilmektedir" şeklinde bilgilerin bulunduğu, "


(Bu da AA 'nın 11 Mart 2010 tarihli haberi...)


OKÇULAR KÖYÜ -AA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen Okçular Köyü'nde incelemelerde bulundu. Erdoğan, "Ramazan Bayramı'na kadar konut sorununu çözeceğimize inanıyorum" dedi.


Erdoğan, depremden etkilenen Okçular Köyü'nde vatandaşlara hitap etti.


Hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralan anlara geçmiş olsun dileğinde bulunan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:


"41 vatandaşı kaybetmenin üzüntüsü, hüznü içindeyiz. Bizler, ölenle ölünmeyeceğini bilenlerdeniz. Fakat, bundan sonrasını nasıl planlayacağız, bundan sonra nasıl adım atacağız, hükümet olarak bu konuda çalışmalar yaptık. Depremin meydana gelmesinin ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ilgili bakan ve milletvekilleri ve belediye başka nlarını deprem bölgesine gönderdik. Kolordu Komutanlığımız bütün imkanlarıyla seferber oldu. İlk andan itibaren sahra çadırıyla mobil mutfağıyla desteklerini verdiler. Kızılay ve Deniz Feneri de ellerinden gelen desteği verdiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Ramazan Bayramı'na kadar hem konut hem de ahır olmak üzere yeni bir yapılandırmaya gideceğiz.


Yeni konutların zemin etütleri yapıldıktan sonra inşa edilecek, ilgili kurumlar çalışmalarını sürdürmeye devam edecek. Ramazan Bayramı'na kadar konut sorununu çözeceğimize inanıyorum. Ele ele vereceğiz, omuz omuza vereceğiz. Acılar paylaştıkça azalır, sevgiler paylaştıkça büyük bundan hareketle gerekenleri yapacağız."


Çadırları ziyaret ederek, çocukları seven ve kadınlarla konuşan Erdoğan, "En kısa zamanda konut, okul ve ahır sorunlarını çözeceğiz" dedi.


Başbakan Erdoğan, taziye çadırını da ziyaret ederek, ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.


Yoğun güvenlik önlemleri alınan köyde, jandarma ve başbakanlı k korumaları güvenliği sağladı.


Başbakan Erdoğan'ın çadırları ziyaretine 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özaslan eşlik etti.


Çadırlardaki kadınların teşekkür ederek, "Depremin ilk anından itibaren yardımımıza koştular, destek oldular" demeleri üzerine Erdoğan, "Yaptığınız yardım ve kurtarma hizmetlerinden dolayı size teşekkür ediyorum" dedi ve 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özaslan'ı sarılarak öptü.










1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sitenizdeki bilgiler sade ama ilginç bilgiler . Bu paylaşımızda da bunu görüyoruz . Büro mobilyası olarak paylaşımlarınızın devamını bekleriz .