7 Ağustos 2008 Perşembe

AB’YE GİRMEK, AFRİKALI OLMAK

AB’ye giriş sürecinde kırsal nüfusumuzun % 7 ye inmesi gerekiyor; bu oran şu anda % 35 ler seviyesine indirilmiş durumda.

Kırsal kesimde yaşayan 25 milyona yakın insanımızın 20 milyonu şehirli olmak zorunda. AB normları asgari bunu istiyor, peki bunu yapabilmemiz mümkün mü?

Kente göç etmesi gereken bu 20 milyon kişiye istihdam yaratabilecek yatırımcıyı nerden bulacağız. Kabaca yapacağımız hesaba göre bir kişinin istihdamı için gereken paranın en az 20.000 Usd olduğu varsayımıyla yola çıkarsak ve bu 20 milyon kırsaldan göçecek nüfusun da yarısı çalışamayacak çocuk desek, 10.000.000 (kişi) X 20.000 (Usd) = 200.000.000.000 (Usd) (Yazıyla; ikiyüzmilyar Amerikan doları) gerekiyor.

Bunun dışındaki diğer 30 küsur maddeyi boş versek bile tarım başlığının neden açılamadığını memleketim insanının görmesi gerekiyor!... Ha, devleti yönettiğini zanneden kadroların düşüncesi elbetteki bu insanlara istihdam yaratmak değil, varsın Türkiye tarım nüfusunu bu seviyeye indirsin, istihdamı falan da boş verin, bu insanlar da kendini AB değil de Afrika’da yaşıyor saysınlar diye düşünüyorlar. Ama bu ülkenin gerçek sahibi olan bizler, memleketimin gariban halkına bir lokma ekmeği dahi çok gören bu zihniyettekileri elbette deşifre edeceğiz.

Eh halk da derin uykusundan bir nebze olsun uyansın artık.

Balıkçılık ve çevre başlıklarında gereken parayı da yazacaktım ama artık onu da bir dahaki yazıda… Hele şu 200 ü bulalım gerisini aramızda da toplarız nasıl olsa...

ztc'ye teşekkürler...

Hiç yorum yok: