4 Ağustos 2008 Pazartesi

ŞAŞIRTAN MUTABAKATLAR

Geçtiğimiz Temmuz ayında Haziranda başlayan bir dizi çok hızlı ve önemli ziyaret trafiği sonucunda tüm dünyayı etkileyen güçler arasında dünyanın görünür gidişatını değiştiren bir dizi mutabakatlar oluştuğunu gözlemledik.

Bu mutabakatların bir kısmını net olarak görebilsekte sanırız büyük kısmını ve özellikle detayları önümüzdeki günlerde daha net görünecek gibidir.

Öncelikle Türkiye den başlayarak gözümüzün gördüğü aklımızın erdiği değişiklikleri amatör bir analizcinin hata payını düşünmeniz ön kaydıyla siz okurlara sunmak isterim.

Varılan bu mutabakatlar sonucu Londra merkezli küresel elit ( illuminati ) , ABD , RUSYA, Alman İmp. ( AB euro zone ) Avurupa ve ortadoğudaki pozisyonlarını hafifce kımıldatarak bazı taşları yerlerine oturututular gibi.

Almanya Gürcistan ve Ukraynanın NATO ya girişini engellemek karşılığında Kardziçin yakalanaması ile Rusya dan , AB ye yönlenen Sırbistanı kazanmış bu ikilinin paslaşmasına Almanyanın 2500 şirketi ile faaliyette olduğu Türkiye den ergenekon operasyonu ile iyice tasfiye edilmeyi kabul etme durumunda kalması ile siyonist küresel elitin Türkiyedeki gücünü pekiştiren ergenekon soruşturması kapsamında 1 Temmuz da yapılan üst rütbeli tutuklamalar bu soruşturmanın çercevesini iyiden genişletmesi anılabilir.

Küresel elit merkezi Londra ABD nin pentagon ve CİA sına yani ulus devlet ve hiristiyan ABD sine teşna AKP içindeki Başbakana yakın kadroların kapatılması operasyonundan şimdilik vaz geçerken , karşılığında İran ile ABD nin savaşmasına neden olabilecek Irakın bölünmesi operasyonuna direnmeyi ve engellemeyi bırakmıştır.

Yani Küresel elit Irak ın bölünmesi konusunda ABD nin önünü açmış ve onun adamı Barzani ile AKP nin işbiliğine izin vermiş bu ise PKK nın ve siyasal uzantısı DTP nin ileride oldukca sıkışacağnı göstermekte ve fakat İran da güney Irak ta kendini İranın devamı sayan bir Şii Arap devletinin Irakın bölünmesi sonrası oluşumu karşılığında AKP nin aracılığı ile nükleer silahlanma konusunda şimdilik geri adım atmaya evet demiştir.

İsrailde ABD nin Hiristiyan Siyonistlerinin uzantısı Olmert yerine Küresel elit uzantısı Livni veya Mofaz ın önü açılmıştır.

Varılan mutabakatların sonuçları çercevesinde Irak ın kuzeyindeki ve güneyindeki yerel bölgeler bağımsızlığa gidecek bu çercevede Kerkük te Kürt bölgesine dahil olacak gibidir. Irak parlementosunun kabul ettiği ancak Talabaninin vetosuna konu olan yerel seçim kanunu Kerkük üzerinden bu bölünmeyi tetikleyecek gibi görünmektedir.

Türkiye deki mevcut yönetimdeki AKP kadroları kapatma davası sonucu önce Kuzey Irak Kürt Yönetimi ile tanımaya giden bir süreç başlatmalı ve en kısa zamanda çok kimlikli yerel yönetimlere geniş muhtariyet tanıyan yeni " SİVİL ANAYASAYI" gündemine almalıdır.

Rusya ve İran muhtemel bir İran ABD savaşında sarsılacak olan Kafkaslardaki pozisyonlarını tehlikeye atmaktan kurtulmuş ayrıca Güney Irak üzerinden kazanım elde etmişler, ABD savaşa gerek kalmadan İranın nükleer silah sahibi olmasını engellemiş ,Irakı bölerek elde etmek istediği ve mutlaka yaratması gerektiğini düşündüğü büyük KÜRDİSTANA giden yolda önemli bir mesafeyi kat etmiş olmaktadır.

Bu mutabakatları zorlayan nedenler arasında Türk kamu oyununun İran a karşı yapılacak bir ABD operasyonuna karşıt olması , böyle bir operasyonun Türkiyenin katkısı olmadan yapılması halinde İranın karşığının ne olacağı gibi ve bu karşılık esnasında Türkiyenin ne şekilde hareket edebileceği çok karmaşık ve risklerle dolu bir süreç başlatabilecekği zorlayıcı olmuştur.

Şimdi ise Türkiyenin Ulusalcı cenahının ittifak halinde olduğu Almanya ve Rusya bu destekten varılan söz konusu mutabakatlar çercevesinde vaz geçmiş görünmektedir , en azından şimdilik...

Sırbistan , Kafkaslardaki durumun ve dengelerin korunması , muhtemel bir Irak bölünmesinde güney Irakın etki alanına dahil edilmesi karşılığı Almanya ve Rusya , ( dolayısıyla İran ) artık Türkiye nin etkiye açık siyasal yapısında biraz daha geri durmakta Türkiyenin şekillendirilmesi işini Londra merkezli küresel elit ve ABD ye bırakmış bulunmaktadırlar.

Varılan bu mutabakatlar çercevesinde anlaşılan odur ki çok önemli su ve petrol zengini geniş çoğrafyalı çepecevre kendilerinden toprak kopartarak kurulduğu için düşman ülkelerle çevrili yaşamak için büyük devletlerin ve özellikle İsrail ve ABD nin ittifakına muhtaç bir Kürdistanın hemde engeniş sınırları ile kurulasına çok daha yaklaşılmıştır.

Düzeltlmeye ve geliştirilmye muhtaç bu yazı ilk fırsatta gözden geçirilecektir .

Sarı Saltuk 4 Ağustos 2008

Hiç yorum yok: