11 Nisan 2008 Cuma

BATI TÜRKLERİ

GERÇEK TÜRKİYENİN 550 YILLIK SINIRLARI

Değişmekte olan ve zemini kaymakta , altı oyulmakta olan , (ne dersen de) Türkiye için bir umut taşımak ve Türkiyeye ve Türk olarak tanımladığım insan topluluğun yok olmakta oluşunu sadece seyretmekten fazlasını istemekte hata yaptığımı anlıyorum.

Osmanlının (-gavurun tarih yazımında "OTTOMAN CORE" dediği -) Anadolu ve Rumeli Beyler Beyliği ile belki Silistire - Özi eyaleti ile Bosnanın oluşturduğu çekirdeği ile Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kalan fakat bu "Çekirdeğin" her türlü sosyal yapısından farklı eyaletleri arasında ki çekişmede Osmanlı geleneği ve insanlarını dönüşerek yok olmaya mahkum ediliyorlar.

Trabzon , diyarbakır, Karaman , Erzurum, Vilayet-i Rum ( Sivas), Halep ( Antep) , Zeytun ( Maraş ) ve Van gibi eyaletlerin halkları , gerçek Osmanlı yı kuran yaşatan Türklerden nefret geleneği ile öteki tanımına göre hareket etmişler yüz yıllarca .



Benim koyduğum adla "Orta doğu Türkleri" .

Daha sonra aynı insanlar bir makedonyalı tarafından kurulan ve dayanağı ideolojinin de balkan topraklarında yeşerdiğini bildiğimiz Cumhuriyete de aynı derecede uzak ve şüpheci duruşla ve dirençle yaklaşmışlar.



Bir yazarın dediği gibi,

"BİR TARAFTA DEVLETİ KURANLAR VAR DİĞER TARAFTA ÜZERİNE DEVLET KURULANLAR ."

Üzerine devlat kurulanlar bu gün devleti kuran kişilerden, ilkelerinden, o devleti kuran halktan intikam alma derecesinde saldırganlaşmış durumdalar.


Bu konuda hiç yalnız değiller.


Geniş ve gayri milli bir ittifat hiç terddütsüz tam ve güçlü desteğini bu kitleye çömertce sunuyor.Çünkü bu kitlenin değerleri ve ulaşmak istedikleri amaçları kesinlikle kendi çıkarlarına da değil ama desekçilerinin çıkarlarına çok uygun geliyor.

Türkü yeniden tanımlamak ve oluşturmak , Türkiye yi ne olduğu belli olmayan ulus devlet niteliği ve özelliği kalmamış bir organizasyona dönüştürmek ve böylece ileride büyük olabilecek bir rakipten kurtulmak ve yüz yılların oluşturduğu pek çok olumsuz hissin tatminini sağlaması açısındanda destekçilere anlam kazandırıyor.

Medya ,yazın hayatı edebiyat her türlü iletişim kaynağı ve hatta turizm le bile Batı Kültürüne övgüler düz onun bu çoğrefyada ki temsilcisi olduğunu düşündükleri Ermenilere Rumlara her türlü kültürel yüceltmeyi ver , özenti ve nostalji yarat ,Kurucu unsur Türkün kültürünü varlığını görmezden gel , Etnik ve Dini azınlıklar yarat ve bunların ittifakını sala nefret ve komplekslleri yarat ve mücadeleye modernitenin içselleştirilemediği dinci muhafazakar cemaatci Orta Doğulu Türklerle ( orta - doğu anadolu ve doğu karadenizin cahil bırakılmış kültürel ve sosyolojik mirası Batı Türklerinden tamamen farklı olan türkçe konuşan halklarıyla) birlikte ittifak halinde
konfaredatif sulanmış bir devlet külütürü yarat ....


Kültürsüz kalan Batı Türklerine de Batının yoz ve kişiliksiz taklit kültürünü evrensel değerler
olarak dayat.

Soyundan sopundan kültüründen geleneğinden tarihinden habersiz kalmış kitleleri yapay bir kültüre teslim et.

AZINLIK : Batı Türkleri , kimlikleri dünya görüşleri kültürleri yaşam biçimleri her yönden saldırı altında ve yok olmaya mahkum.



Ekonomik haklar ve alanlar nufusun bu en eğitimli aydın modern kesimine kapalı.

Restorant açamaz, münibüs hattı çalıştıramaz , taksicilik ,pazarcılık yapamaz, mütaahitlik emlakcılık yapamaz.



Rant olan her yerde ya aşiret vardır ya da Dini bir cemaat....

Politikada da oy oranı belli işte ....

Umut ve İnanç gittikçe yok oluyor yeni yetişen nesile neyi nekadar verebileceğiz. Saldırının büyüklüğü karşısında onları nasıl koruyacağız.


Bilmyorum... !!!


Website counter

Hiç yorum yok: