22 Aralık 2008 Pazartesi

DİASPORA ve KATİLİN (SUÇLUNUN ) PSİKOLOJİSİ

Diaspora dedikleri nedir ? Ekonomik kaynaklarını nerden bulur Diaspora, yürüttüğü kapsamlı projelei için ?

Ermeniler zengin batılı ülkelerde 19.yy dan beri kuvvetli azınlıklar oluşturmuştur. Kapütilasyonların yürütücüsü batılı ekonomilerin aktörleri işbirlik ve ticari ortaklık için dindaşlarını seçmişlerdir.Bu ise o tarihlerden beri bu emperyalistve zengin batılı ülkelerde ticaret geçmişi olan ciddi bir nufusun oralara yerleşmesine neden olmuştur.Bu zengin sermayeyi yüz yıldan fazladır bu ülkelerde çalıştırmış bir nufustan bahsediyoruz.Bu nufusun içinden mutlaka pek çok zengin çıkmıştır.

Bu zengin insanların içinde ise birisi çok daha zengindir.

Kirk Kerkoryan...




http://en.wikipedia.org/wiki/Kirk_Kerkorian


Onun bu özel durumuna tek dikkat çeken Alev Alatlı nın olduğunu tespit edebildim..
Alev Alat lı "ABD'de halen bir milyon civarında Ermeni yaşıyor; bunların yarısı California'da, Glendale, Fresno, Los Angeles ve San Francisco şehirlerinde. İlk ailelerin (1874) yerleşim yerleri, Fresno. "Yeltem" ya da "Cennet Bahçesi" dedikleri California'nın incir, üzüm yetiştirmeye elverişli zengin topraklarına akın 1920'lere kadar devam etmiş.

Bu tarihten sonra, şehirlere taşınmaya başlamışlar, 1930'da Los Angeles Ermenilerin en yoğun yaşadıkları şehir olmuş. William Saroyan buralı, Karabağ'ı işgal eden kuvvetleri yöneten Monte Melkonyan buralı, MGM film şirketinin yerini alan ve televizyonlarımızda üçgene benzer simgesini gördüğümüz "Tricinda Corporation"ın tek sahibi, kumarhaneler şehri Las Vegas'ın kurucularından, 1917 doğumlu milyarder (2007 serveti Forbes dergisine göre 18 milyar dolar) Kirk Kerkoryan, buralı." diyor..

http://www.eraren.org/index.php?Lisan=tr&Page=Makaleler&MakaleNo=2723



Şimdi gelelim bu para babalarının psikolojisine.

Kandırılmış , grup psikolojisi ve aidiyet zorlamaları ile İnsanları Camilere doldurup yakan , insanları balta bıçak kılıçla parcalayan ve en önemlisi bu toprakların düşünme şeklini ve değer yargılarnı bin yıldır yaşayan ve içselleştiren sıradan Anadolulu olan bu insanlar ne kadar ruh sağlıklarını koruyabilirler ...


Kendi iç dünyalarında bir SUÇLULUK PSİKOLOJİSİ yaşamayacaklarmıdır...


Peki bu psikolojiden nasıl kurtulacaklardır..


Yanıt çok basit bir psokolojik kavramdır. YANSITMA.


"Yansıtma (Projection)

Bir bireyin istenmeyen herhangi bir düşünce ya da eylemi, saldırgan arzu, nefret veya suçluluk gibi bilinçaltı duygularını, bir başkasına yansıtması durumudur.

Hırsızlık yapan bir çocuk, diğer bir çocuğu suçlarken, sadece eleştiriden kurtulmakla kalmaz, böylelikle suçunu da inkar etmiş olur.

Yansıtma (Projection) mekanizması kişiyi anksiyeteden iki biçimde koruyabilir.

1) Kişi, kendi eksikliklerini, yanlışlıklarının sorumluluğunu ya da suçunu başkalarına yükler;
2) Suçluluk duygularını uyandıracak nitelikte içsel tepkilerini, düşüncelerini ve isteklerini diğer insanlara mal eder"

ve bunu en yakınlarıalile biraylerine en şiddetli olarak göstermiyeceklermidir yani çocuklarınında içinde bulunduğu aile bireylerine..

Bir 50 yıllık geçikme ile bu soykırımın meselesinin gündeme gelmesinin , tabii Türkiyenin içine düşürüldüğü zaafiyetin yanında bir etkisininde bu durum olabileceğini düşünmekteyim.


Soykırım ve Türk düşmanlığının Ermeni kimliğinin ayrılmaz bir parcası olmasının altında ki sebebler aranırken diğer emperyalist etkilerin yannda bu hususunda dikkate alınması gerektiği kanaatindeyim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

oh guzel olmuş... bir de soros beyin kurdurdugu tr acık toplum enstitusu ve tr helsinki yurttaşlar derneğinin kurucularina bir bakilirsa resim daha net ortaya cikacaktir...