13 Mayıs 2008 Salı

ESKİ HESAPLAR























Cecil Rhodes ve Robert Gabriel Mugabe

Bir kaç gündür meşhur haber kanalları, yoğun bir şekilde eski adıyla güney Rodezya (Southern Rhodesia ) yeni adıyla Zimbabve olan 12 -13 milyon nufusu olan 30 milyar dolar toplam milli gelire sahip küçük güney Afrika ülkesini konu edinmişler bu küçük ülkede yapılacak seçimler ile yatıp kalkıyorlar.

Dünyada pek çok ülke var hele bu küçük fakir Güney Afria ülkesi gibisinden ve hemen hemen her hafta iyisi ile kötüsü ile birinde bazen ikisinde ücünde bir seçim teleşı oluyor.

Peki nedir bu küçük ülkeyi böylesine dünyanın anlı şanlı haber kanallarının daha doğrusu dünyanın gündemine taşıyan neden.

Bu soruya cevap vemeden önce biraz Zimbabveyi tanıyalım ..

Bunun için yetersizde de olsa genel bilgi verebilecek şu linke bakmamız bize yardım edebilecektir.
Görüleceği üzere sömürgeciliğin ve devamında ırk ayrımının pencesinden en son kurtulan bölgelerden olan bu ülke ve insanları şimdi yeni bir tehlike ile karşı karşıyalar.

Robert Gabriel Mugabe bağımsızlık sonrası ülke kaynakları üzerinde ülke halkının egemenliğini sağlamaya diğer yandan toprak reformu ve eğitim politikaları ile bağımsızlığı pekiştirmeye çalışırken sömürgecilik artıklarının geride bıraktıkları yapılar ilişkiler ve dışardan yaptıkları müdahaleler ile mücadele etmek zorunda kalmıştı.

Ancak ne olduysa son zamanlarda artan bir iç mühalefet kötüleşen ekonomik problemlerle daha çok uğraşmak zorunda . Parasal manipülasyona maruzkalan ülke de hiper enflasyon yaşanmakta ve iç kabilesel yapılar ayrıştrılmakta toprak reformunu iyi yönetemediği bahane edilerek muhalefet ve batı dünyası Mugabe yi iktidardan uzaklaştırmak istemektededir.

İnsan hakları demokrasi söylemleri almış başını gitmiştir.

Şimdi burda bir kısa ara verip ülkeye eski adını Dünya tarihinin bence en önemli figürlerinden birini biraz yakından bakalım.

Meşhur elmas altın ve diğer kıymetli taşların efendisi, kurduğu şirketleri dünyanın en büyüklerinden biri olan devletten önce kurduğu şirketle bu günkü 5 - 6 afrika ülkesini sömürge haline getirip Biritanya İmparatorluğuna bağlayan söz konusu müthiş şahsiyet milyonlarca insanın kanına ölümüne mal olan bir idolojinin (Apartheid) yaratıcısı ve uygulayıcısı.

Bağlı bulunduğu gizli örgütlenme "secret society" ve sermayesini oluşturan ve yöneten gizli ilşkileri ve sapkın düşünceleri Avrupa kraliyet aileleri (Danimarka, Hollanda ve İngiltere )
ile olan yakınlığı ortaklığı nasıl bir bela olduğunu gösteriyor.

Bu emperyalizme ideolog ve sembol olmuş kişinin mezarı yani anıt mezarı dahi adını vermiş olduğu Rodezya nın ikinci büyük şehrinde bulunmakta Bulawayo da .

Emperyalistler için soğuk savaşın kendine özgü şartları altında ve 1965-1980 arasında süren çok kirli ve kanlı iç savaş sonunda elde edilmiş bir bağımsızlığı olan emperyalizm için hiç bir şey değilse bile sembolik önemi çok büyük ülkenin artık bu bağımsızlığının geri alınması ve yeniden yarım yamalak değil tam olarak kontrol altına alınmasının önündeki küçük engel olarak görülen insan haklarına saygısız demokratik yönetimde uzak Robert Gabriel Mugabe den kurtulma zamanıda gelmiştir.

İşte bu nedenle dünya gündemi bu sembolik geri kazanımı takip etmekte telaş göstermektedir.

YENİ DÜNYA DÜZENİ kurucuları önündeki engelleri aşmış sömürgeci emperyalist dönemin hakim karar alıcı gizli örgütlerinde toplanmış aynı ailelerin ( Kraliyetler ve birkaç büyük sermayedar ailenin ) günümüz temsilcileri Dünyanın tüm çoğrafyalarında eski hesapları görmektedirler.

Haa bu arada Rodezyadan bir elli yıl kadar önce biz de bu küresel eliti Duyunu Ümimiyelerden Reji idarelerinden Paramızı basan Osmanlı Bankasından , Demiryollarımızdan , Madenlerimizden , Limanlarımızdan kovmuştuk .
Ama ne pahasına .
Hatılayamayanlar ve eminim bilmeyenler var .

Söyleyeyim.11 YIL 1911-1923 arası ARALIKSIZ SAVAŞIP 28 MİLYON NUFUSTAN 13 MİLYON ÇOĞU KADIN SAKAT VE YAŞLI VE ÇOCUK ERKEĞİ AZ BİR NUFUSA DÜŞMÜŞ TOPRAKLARIMIZIN 3/4 ÜNÜ KAYBETMİŞTİK.

Şimdi maliyemiz hazinemiz bankalarımız madenlerimiz ve limanlarımız kimin elinde ?
Ülkemizde yaşanan siyasi gerilimlerin altında ne yatıyor kız öğrencilerin başörtülü üniversitede ders görmeleri mi ?
Yoksa görülmek istenen ESKİ HESAPLAR mı ?
Yani " SERV & LOZAN" farkın yerine konulması mı ?

Hiç yorum yok: