6 Mayıs 2008 Salı

KEHANETLER

Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun ve yol aldığı gidişatın ne olduğu konusundaki bazı fikirlerim var.İster istemez bu öngörülerimi paylaşmak gereği duyuyorum.Ve eğer toplum bir şeyler yapmaz ve uluslararası dengelerde öngörülmedik dramatik bir değişiklik olmazsa geleçekte neler olacağına dair düşünceler bunlar.

Şimdi ülkenin içinde sokulduğu durumu ve olan biten gelişmeleri benim gibi görmeyen pek çok kişiye şaşırtıcı geleceğini tahmin ettiğim ve bir kısmı yakın gelecekte gerçekleşebilcek öngördüğüm gelişmeleri bir not olarak kalsın ve ben demiştim diyebilmek için yazmaya karar verdim.


Yine de bu gelişmelerin pek çoğunun gerçekleşmemesini ve yanılmayı kimi gelişmeleri endişe ile okuyacak olanlarınızdan çok daha fazla istidiğimi de belirtmek isterim.


Bu girişten sonra , 2008 yılı içinde bizi bekleyen kehanetlere geçebiliriz .

1- Dedesi Nakşi şeyhi ve Urfalı bir Kürt olan Cumhuriyet Başsavcısının açmış olduğu AKP ve DTP kapatma davaları 2008 Ağustosundan önce mutlaka kapatılma ile gerçekleşecek.

2-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül , Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve bu grupla beraber hareket eden bir kısım AKP'liye siyasal hiç bir zarar gelmeyecek..

3-Ağustos ayında TSK içinde meydana gelecek "teamüle uygun" görev değişiklikleri ülkemiz içinde yoğun tartışmalara neden olacak.

4-Kürt Kimliği nin anayasal güvence altına alınmasını da içeren kapsamlı Anayasa değişikliği mutlaka yapılacak .

5-Türkiye Cumhuriyetinin tek uluslu milli devlet yapısı çok kültürlü çok kimlikli devlet yapısı şekline sokulacak.

6-Yerel yönetimler mutlaka güçlendirilecek .İleride ülkemiz çoğrafyasın da irili ufaklı onlarca devletin oluşabilmesinin önü açılacak.

7-Toplumsal kutuplaşma hızla artacak .Sıcak çatışmaya ve kan dökülmesine kadar gidecek.

8-ABD ve İsrailin daha doğrusu batının İran a karşı bir operasyonunu mutlaka bu yıl içinde göreceğiz.

9-Böyle bir operasyonda Türkiyede görev alacak.

10-Azarbeycan ve Güney Azarbeycan konuları ülkemizde çokca dile getirlilecek.

11-Türkiye üzerinde ki ABD ve Almanya etkinliği azalacak İngiliz etkisi her alanda göze batar bir şekil alacak.

12-Bazı şirketler ve ekonomide yabancı ağırlığı büyürken bazıları batacak veya küçülecek.

13-Gelir dağılımı daha da bozulacak, açlık ve toplumsal güvensizlik en üst noktalara çıkacak.

14-Kıbrıs Türklerine azınlık statüsü veren bir çözümle Kıbrıs birleşecek zaman içindeTürkyenin ada üzerinde hiç bir askeri ve siyasi gücü kalmayacak.



2008 YILINI TAKİP EDEN 5-10 YIL İÇİNDE ÜLKEMİZİ BEKLEYEN GELİŞMELERE İLİŞKİN ÖNGÖRÜLER.

15-İstanbul sur içi Vatikan gibi özel statülü ekümenik patrikhanenin bağımsız devleti olacak.Bizans bir anlamda tekrar kurulacak.

16-Ermeni soykırımı Türkiye tarafından mutlaka tanınacak .Ermenilerden özür dileyen Türkiye yetkilileri soykırım anıtı önünde diz çöküp af dileyecek. Diasporaya Tazminat olarak Türkiye de istedikleri yerlerde yerleşme izni ve bedelsiz mülk edinme hakkı verilecek.Zaten özerk olan yerel yönetimler Türkiyeden çok ermenistana bağlı gibi hareket edecek.

17-Türkiyede Türk etnik kökenli olmak ağır bir suç teşkil edecek.Mülk edinilmesi ve çalışma iş yapma olanakları çeşitli sınırlandırılmalara tabi olacak.Hiristiyan olan veya kendine yakın hissedtiği bir etnik kimliği seçen ve Türk kimliğini kullanmayanların önü açılacak.

18-Zaten medya ve eğitim yoluyla halen yapılan ve yapılacak propagandalar neticesinde yeni nesiller Türk olmanın çok kötü bir şey olduğunu düşündüklerinden pek de Türk olmak istemeyecekler.

Yani projenin görünen hedefi :

TÜRKİYEYİ TÜRKSÜZLEŞTİRME ,TÜRKÜ MÜLKSÜZLEŞTİRME

Hiç yorum yok: